Header Image

ISABELLE KARLBERG

Mitt namn är Isabelle Anna Karlberg. (…eller kalla mig bara Bella, många vet inte ens om att mitt “riktiga” namn är Isabelle…) Född och uppvuxen i Stockholm, men är sedan 2015 delad husägare en bit ut på landet, med min sambo Filip. På denna plattform hoppas jag att ni ska kunna följa vårt livsprojekt i att renovera, möblera och dekorera vårt 119 km2 hem, med tomt. Jag vill dela med mig av mina tankar, tips och idéer under resans gång med allt vad det nu innebär med att vara 23 år och husägare. Tar även med Er in till mitt kök där jag alltid förbereder något gott att kunna ställa fram på matbordet. För det är ingen hemlighet, jag älskar Mat! Detta blir en plats för mig att samla alla mina små som stora projekt jag tar mig an. Jag vill säga att jag är en kreativ person, som alltid är ute efter att lära mig något nytt, förbättra och förnya. Drömmer om ett evigt skapande, tillsammans med personer som inspirerar och sedan får andra att inspirera vidare. Vi lär oss bäst av varandra, så dela gärna med Er av era kreativa tankar och idéer, låt mig få höra. För jag vill inte missa någon enstaka detalj!

Fram med höstgrytorna på borden!

Publicerad,

Kan vara bland det godaste jag vet, under höst- och vintertid. Långkok, grytor, mustiga maträtter proppade med säsongens grönsaker och rotfrukter. Har man turen, som vi lyckligtvis har haft, har man folk som ägnar sig åt jakt och fiske emellanåt så att man kan få lite gott i frysen…
Vi tog oss en titt i frysen igår när vi inte hade någon aning om vad vi skulle ställa på middagsbordet. Så som den riktiga höstdagen det var hemma hos oss igår, samt söndags-feeling deluxe, fanns det inga andra alternativ för oss än att plocka fram något vilt vi hade i lådorna. Denna gång blev det en bog från ett vildsvin. Det passade bäst utifrån det resterande ingredienserna vi redan hade hemma i kyl och skafferi. Under detta halvår är det lätt att veta vad man ska ha som bas i kylskåpet. Alla typer av grönsaker och rotfrukter så som: Morot, palsternacka, olika typer av svamp, lökar, potatis, selleri och så vidare. Tillsammans med lite: Fond, rött vin, torkade/färska kryddor, frysta/torkade syrliga bär, lagerblad, kryddpeppar, smör, grädde… och kanske någon form av bröd? Förutom själva proteinet såklart, men utifrån det så skulle jag nog klara mig rätt bra under hela hösten och vintern…

Jag vill inte säga att jag är grym än på grytor och liknande. Jag kan tycka att det är svårt att få till en riktigt djup smak. Kan vara för att jag inte har testat att koka egen fond och likande. Men som vardags mat är jag fullt nöjd med vad man kan få fram på 1-2+ timmar på spisen.
Lillfisen här hemma ÄLSKADE gårdagens middag, ”nam nam” och ”mmmh!” upprepade hon mellan varje tugga. Då spelar det ingen roll vad man själv kommer och petar i för detaljer, det är en tillräcklig bekräftelse. Älskade unge. x

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *