Så vart Börjar man? | ISABELLE KARLBERG
isabellekarlberg

ISABELLE KARLBERG

Annons

Så vart Börjar man?

Hur kommer man tillbaka till rutiner efter julledighet?

Kanske framför allt efter snart 6 månader av mamma ledighet???😱 Jaa Lillan är snart 6 månader, vilket betyder att jag har varit hemma minst lika länge…

Jag känner att vardagen har kommit i sådan ofas. Speciellt gällande kosten för egen del. Man fokuserar mest på att Lillan ska följa sina rutiner (så gott som det går) och glömmer bort att man själv ska äta och se till att kroppen mår bra. Just nu tror jag att den mår allt annat än bra. Känner mig så slö, ryggen värker som den aldrig har gjort förut och jag är tröttare än någonsin. Jag hatar att känna mig såhär. Om jag får säga det själv, så har jag mer eller mindre alltid haft en fysisk stark kropp. Inte alltid så stark som jag har velat vara, men så pass så att jag kan ta mig igenom vardagen utan problem, Varit så nöjd att det oftast har varit så. Har alltid gillat att laga mat, vilket har hjälpt till att hålla en bra och varierad kost.

Men nu känner jag bara, bläää.
Ingenting är speciellt roligt. Har aldrig varit obekväm i min kropp och aldrig brytt mig om hur den ser ut, det gör jag inte nu heller så det är inte det som spelar roll. Det är hur man känner sig och mår inuti. Gällande det så är jag (vad jag försöker säga) inte där jag vill vara. Jag vill känna mig stark igen.

Steg ETT för mig är kosten. Jag vet att det är grunden till mitt måendet. Sedan kommer det att röra på sig. Alla kroppar är olika. Men jag vet att det är vad min kropp mår bra av. Eftersom att jag vet hur jag brukar må, så vet jag även vilka medel och träningsformer som passar min kropp. Så det är ingenting att har skylla på, än att bara börja. Det enda kortet jag kan dra är att jag har en bebis att ta hand om, som tar all min tid. Men hur länge jag kan surfa på den ursäkten?
NÄDU, 6 månader av att inte göra någonting åt sig själv får räcka. I alla fall om kroppen själv får bestämma, för den brukar väl ha ganska rätt om jag inte missbedömer…

Vart ska man börja då?
Vad sägs som lite längre promenader med vagnen, några enkla övningar medans Lillan sover sina naps, samt lite mer planerad kost?
Jaa, vi börjar där. Små steg i rätt riktning brukar göra under. Xx

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
isabellekarlberg

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats