ISABELLE KARLBERG

Dark Chocolate Bark (Chokladflarn) X3

Någon mer än jag som har lite rester kvar från julbaket?
Om så, kan jag verkligen tipsa er om att inte låta det ligga kvar i skafferiet bara för att julen nu är över. Lita på mig när jag säger att du ska göra dessa, nästan löjligt enkla men samtidigt löjligt goda bark:sen! (Eller chokladflarn om vi ska ta det på svenska) Och jag kan nästan lova dig, att du nog redan har alla ingredienser du behöver till detta hemma.
Lite olika nötter eller lite torkad frukt? Det är väl sånt som man alltid köper lite för mycket av, och sedan blir över efter jul..?
Du behöver knappt ett recept till detta. Jag använde mig varken av recept eller några mått.
Jag utgick endast efter goda och intressanta ingredienser, som man skulle kunna tänka sig gå ihop med den mörka chokladen.
Det bästa med ett bakverk som detta, är just att det inte finns några regler. Man använder sig endast av smaker som man vet att man tycker om. Det finns inget för mycket eller för lite, men jag tycker absolut inte att man ska snåla om man inte känner för det. Ös på bara säger Jag!
Det är nästan då det blir som allra vackrast…
Vågar man, så ska man alltid testa något nytt och kanske lite oväntat. Håller ni med?
Något som faktiskt var nytt för mig, var att använda mig av Torkad Ingefära. Det var den enda ingrediensen som jag faktiskt sprang iväg till butiken för att köpa till.
Det jag kan säga är att den jag gjorde med Kokos-chips, sötmandel och denna torkade ingefära, var helt klart en vinnande kombo. Så spännande! Så gott!
Ingefära är en väldigt “speciell” smak, och jag känner många som inte alls tycker om det i någon form. Men själv älskar jag det, tycker att det är en fantastisk ört som funkar till så mycket!
Det som blir så spännande med den i det här sammanhanget, är att den ger ett underbart sting till den söta chokladen. En hetta, lite som Chili, som kanske är en vanligare kombination med choklad, vilket skulle vara ett annat tips om man vill testa det i stället.
Hade även över lite flingsalt över alla tre varianter som jag gjorde, bara för att balansera alla smaker. Icke att förglömma.
Men för Er som känner att dem ändå skulle vilja ha ett recept på detta, så sätter jag självklart ihop ett åt Dig. Listar de tre varianterna som jag gjorde, utefter det som jag hade hemma. Men som sagt, se efter vad ni själva har hemma och strö över det, jag är säker på att du kan hitta på något riktigt gott!
________________________

MÖRKA CHOKLADFLARN MED GRANATÄPPLE, INGEFÄRA OCH FLINGSALT

  • 150 g Mörk choklad av god kvalité (Jag använder mig av Odense)
  • Kanderade Ingefärstärningar (Jag använde mig av märket Urtekram som har bra ekologiska produkter)
  • Granatäppelkärnor
  • Flingsalt

MÖRKA CHOKLADFLARN MED KOKOSCHIPS, INGEFÄRA, SÖTMANDEL OCH FLINGSALT

  • 150 g Mörk choklad av god kvalité (Jag använder mig av Odense)
  • Kanderade Ingefärstärningar (Jag använde mig av märket Urtekram som har bra ekologiska produkter)
  • Kokoschips (Jag använder mig av Kung Markatta som även är Ekologisk)
  • Flingsalt

MÖRKA CHOKLADFLARN MED VIT CHOKLAD, GRANATÄPPLE, PUMPAKÄRNOR OCH FLINGSALT

  • 150 g Mörk choklad av god kvalité (Jag använder mig av Odense)
  • 50 g Vit choklad av god kvalité (Jag använder mig av Odense)
  • Pumpakärnor
  • Flingsalt

 

GÖR SÅ HÄR: (Denna metod gäller samtliga flarn, vilken topping du än tänker använda.)

  1. Smält chokladen över ett vattenbad. (Eller i mikron om du föredrar det. Se bara till att du tar ut och röra om i skålen lite då och då.)
  2. Låt chokladen svalna en aning i skålen, innan du sedan häller över den på en fat med bakplåtspapper.
  3. Toppa med din utvalda topping. Ställ in fatet med dina flarn i kylen, och låt svalna i minst 30 minuter.
  4. Ta sedan fram när du blir sugen på en bit, eller när det är dags för att bjuda en oväntat som väntad gäst. Bryt isär flarnet med händerna, strunta i kniven och de perfekta snitten. Det är charmigt med dessa olika storlekarna på bitarna, då kan man själv välja hur stor bit man vill avnjuta just då.
Hur busenkelt är inte detta? Skulle kunna stå och göra hur många olika varianter som helst.
TIPS! 
En perfekt sista-minuten-gåva, anpassad med smaker som du vet att mottagaren tycker om. Personligt, och definitiv något som alla kommer att uppskatta. x
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats