Header Image

ISABELLE KARLBERG

Mitt namn är Isabelle Anna Karlberg. (…eller kalla mig bara Bella, många vet inte ens om att mitt “riktiga” namn är Isabelle…) Född och uppvuxen i Stockholm, men är sedan 2015 delad husägare en bit ut på landet, med min sambo Filip. På denna plattform hoppas jag att ni ska kunna följa vårt livsprojekt i att renovera, möblera och dekorera vårt 119 km2 hem, med tomt. Jag vill dela med mig av mina tankar, tips och idéer under resans gång med allt vad det nu innebär med att vara 23 år och husägare. Tar även med Er in till mitt kök där jag alltid förbereder något gott att kunna ställa fram på matbordet. För det är ingen hemlighet, jag älskar Mat! Detta blir en plats för mig att samla alla mina små som stora projekt jag tar mig an. Jag vill säga att jag är en kreativ person, som alltid är ute efter att lära mig något nytt, förbättra och förnya. Drömmer om ett evigt skapande, tillsammans med personer som inspirerar och sedan får andra att inspirera vidare. Vi lär oss bäst av varandra, så dela gärna med Er av era kreativa tankar och idéer, låt mig få höra. För jag vill inte missa någon enstaka detalj!

Egen Hummus med en Matvetesallad

Publicerad,
ALLTSÅ HALLÅ, hur gott var inte detta då???
Tanken är ju inte att det endast ska komma ut Veganska recept och endast på måndagar här på bloggen. Men än har det blivit lite så, endast för att se till att jag kommer igång med detta och för att jag ville testa konceptet ordentligt.
Statistiken har visat att ni tycker om det, vilket gör mig så glad! Det är det som motiverar mig att fortsätta. Detta är något som jag gör dagligen, lagar mat och pysslar med allt möjligt, skulle göra det även om jag inte delade med mig av det i ett format som det här. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte blir roligare, när man får höra att det man gör är roligt att se/läsa och att några till och med finner det en aning inspirerande. Det är just det som ger mig en sådan där vardagsboost som man behöver…

EGEN HUMMUS MED EN MATVETESALLAD

FÖRBEREDELSER: 15 min | TILLAGNING: 15 min | TOTAL TID: 30 min
________________

Hummus (ca. 5 dl)

  • 400 g kokta Ekologiska Kikärtor
  • 1 stor Vitlöksklyfta
  • 1-1 1/2 Chilifrukt/Röd Peppar
  • 1/2 tsk mald Spiskummin
  • 1 msk pressad Citronjuice
  • 1/2-1 dl färsk hackad Persilja
  • 3-4 msk Olivolja
  • 1 msk Tahini (Sesampasta, köpt eller egen)
  • Salt & peppar efter smak
    alt. lite Cayennepeppar eller Paprikapulver efter smak

Matvetesallad

  • 1 1/2 dl Matvete
  • ca. 200 g blandade Körsbärstomater/Cocktailtomater
  • 1/2 hackad Rödlök
  • 1/2 dl hackad färsk Persilja
  • 2 msk Olivolja
  • Salt & Peppar efter smak

Tillbehör

  • Tortilla bröd el. Natchos
  • Fröblandning: Rostade Pumpafrön, Sesamfrön & Chiafrön
  • Krasse
  • Ärtskott
  • Persilja
GÖR SÅ HÄR:

  1. Tillaga Matvete enligt instruktionerna på förpackningen.
  2. Hummus: Ha i alla ingredienser i en matberedare. Mixa ihop allting till en jämn pasta. Med mixern igång, tillsätt mer Olivolja tills Hummusen har en konsistensen du vill ha. Smaka av, tillsätt mer av ev. ingrediens tills den är perfekt i din smak.
  3. Fröblandning: Rosta Pumpakärnorna en aning i en torr stekpanna. Blanda ihop med Sesamfrön och Chiafrön i en liten skål. Ställ åt sidan. (Funkar med vilka frön du än har hemma, t.ex. Vallmofrön, Hampafrön, Svarta Sesamfrön m.m. Detta var det jag hade hemma).
  4. I en mindre skål: blanda ihop dina tomater, hackad rödlök, hackad persilja, olivolja, salt & peppar. Ställ åt sidan.
  5. Bre ut din hummus på ett fat eller i en tallrik. Gör några spår i hummusen med hjälp av en sked. Ringla lite extra olivolja i spåren, visst blir det vacker?
  6. När din matvete har kokat klart, blanda ihop med hälften av din tomatblandning. (Direkt i kastrullen eller i en ny skål.) Skopa upp lite av din matvetesallad över din hummus på fatet. Toppa med resten av din tomatblandning, ärtskott, persilja, krasse och din rostade fröblandning. Voilá!
___________
Jag valde att värma små tortilla bröd i en torr grillpanna, som blir perfekt till att avnjuta denna rätt med. Att värma dem i en het panna såhär, gör att brödet rostas och får struktur, blir då lite “hårdare”, lite som egna chips. Vanliga Nachochips funkar också jättebra, hur mumsigt som helst!
Skulle ni vilja göra denna rätt lite matigare kan man ha några Falaflar till, det blir lyx på hög nivå!
Detta åt vi till middag igår kväll, behövde inget mer till och vi låg i matkoma efter…
Skulle även funka extremt bra som en liten appetizer medan dina gäster väntar på huvudrätten.
Men se då till att inte servera dem för mycket, för jag lovar dig, man äter tills fatet är rent… x

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *